Julens mad

Til en bæredygtig jul hører også økologiske og lokalt producerede fødevarer. På den måde støtter du en mere bæredygtig fødevareproduktion og forbrug – og ikke mindst din lokale landmand.

Når du køber bæredygtige fødevarer, er du med til at:

  1. skabe mindre miljøpåvirkning: Økologisk landbrug har fokus på at minimere brugen af kunstige kemikalier, pesticider og kunstgødning, hvilket kan reducere den negative påvirkning på miljøet. Lokalt producerede fødevarer kræver også mindre transport, hvilket yderligere reducerer CO2-udledningen forbundet med fødevareproduktion og distribution
  2. bevare biodiversitet: Økologisk landbrug forsøger at bevare og styrke biodiversiteten ved at undlade brugen af syntetiske kemikalier, der kan skade jordens økosystem. Lokalt producerede fødevarer kan også understøtte bevaring af lokale planter og dyrearter
  3. støtte lokalt: Ved at købe lokalt understøtter du lokale landmænd og producenter. Det bidrager til den lokale økonomi og hjælper med at bevare landbrugsjord og sikre, at pengene forbliver inden for det lokale samfund
  4. skabe bedre dyrevelfærd: Økologiske standarder inkluderer ofte regler for bedre dyrevelfærd, som adgang til udendørs områder og et mere naturligt fødegrundlag Ved at støtte økologisk landbrug kan du indirekte bidrage til forbedringen af dyrevelfærden
  5. Fremme af bæredygtig landbrugspraksis: Økologiske og lokale landbrug bruger ofte mere bæredygtige metoder, som for eksempel anvendelse af kompost, rotation af afgrøder og vandbesparende teknikker

 

Madspild

Vi forbruger rigtig meget i julen. Men et sted hvor der går rigtig meget til spilde er i køkkenet. Læs mere om, hvordan du undgår madspild her